Utazások

Szépművészeti Múzeum: El Greco kiállítás Pesti Vigadó - Séta a Váci utcán

2023. Január 28. (Szombat)
Utazás: légkondicionált luxusautóbusszal

Program:

Élménygazdag programunkat a Szépművészeti Múzeumban kezdjük, ahol első alkalommal láthat a magyar nagyközönség El Greco életművét átfogóan bemutató kiállítást. A tárlat célja, hogy széles körű áttekintést adjon az európai művészet történetének egyik legkiemelkedőbb mestere, El Greco, azaz Domenikosz Theotokopulosz (1541–1614) életművéről, bemutatva a festő teljes formai komplexitását és nagy ívű stílusfejlődését. Az összesen csaknem hetven művet bemutató kiállításon a látogatók több mint félszáz alkotást láthatnak a spanyol-krétai mestertől. A Szépművészeti Múzeum őrzi a kontinens egyik legjelentősebb spanyol festészeti gyűjteményét, benne többek között Spanyolországon kívül Európában a legtöbb, öt darab saját kezű El Greco-festménnyel. A tárlaton látható, félszáz saját kezű remekmű a művész korai, itáliai éveiben, a bizánci ikonfestészet hagyományait még erősen magukban hordozó, kisméretű fatáblákra festett képeitől indulva a már Spanyolországban készült, nagyméretű oltárképeken, a magánáhítatot szolgáló, közvetlenebb vallásos ábrázolásokon, valamint világi portrékon át, egészen végső korszakának látomásszerű alkotásaiig mutatja be El Greco munkásságát és páratlan stílusfejlődését. A nagyszabású kiálltás megtekintése után a Szépművészeti Múzeum állandó kiállításait is lesz alkalmunk megcsodálni. Következő állomásunk a Pesti Vigadó, amely több, mint 150 éves, csodálatos épület, tele történelemmel. Itt született 1873-ban Budapest. Itt rendezték meg 1867-ben Ferenc József császár koronázási bankettjét és itt adták elő a legkíválóbb zenészek, többek közt Liszt Ferenc, Johannes Brahms és Claude Debussy nagysikerű koncertjeit. Bejárjuk a Vigadó gyönyörű helyiségeit, majd tetőteraszáról páratlan panoráma nyílik a Duna menti város szívére. Rövid Váci utcai séta után, gazdag élményekkel indulunk haza, Szegedre érkezés a kora esti órákban.

pentagon bőrönd

Kirándulások

Programkínálatunk tartalmaz egynapos belföldi és külföldi utakat is, melyekben többek között megismerkedhetünk Pécsről indulva, a Közép-Dunántúlon át, Észak-Magyarországgal, mesélni fog nekünk a Bécsi-erdő is, csodaszép semmeringi élményekben lesz részünk, valamint ellátogatunk Pozsonyba, a koronázó városba is!

Tovább
pentagon kedvezmény

Kulturális körutazások

Kétségkívül ezek az utak azok, melyek legtöbbet hozzátehetnek az iskolában tanultakhoz, legyen szó akár történelemről vagy irodalomról. Egy-egy ilyen körutazásunk során megelevenednek a tankönyvek képei. Ismerje meg 2022. évi körutazásainkat, melyek közt vannak 2-3 napos illetve nagyobb 8 napos utazások is.

Tovább
pentagon naptár

Üdülések

Ön hol nyaralna legszívesebben? Horvátországban, az olasz vagy török riviérán, akár a szépség szigetén, Korzikán? Nézzen bele kínálatunkba, foglalja le és élvezze álmai nyaralását!

Tovább
pentagon bőrönd

Színház és koncert

Színházi programok szegedi indulással! Irodánk rendszeresen szervez az ország legjelentősebb kulturális programjaira kirándulásokat. Aktuális színházi programajánlatunkat nyomon követheti weboldalunkon is, érdeklődhet telefonon, vagy e-mailben, de szeretettel várjuk Önt irodánkban is!

Tovább
pentagon kedvezmény

Kedvezmények

Előfoglalási-, törzsutas-, gyermekkedvezménnyel és szuper nászutas kedvezményekkel várunk minden kedves utazni vágyót, de amennyiben úgy dönt, hogy nagyobb csoporttal utazik, úgy csoportos kedvezményben részesül!

Tovább
pentagon naptár

Foglalás

Foglalja le utazását, teljes körű online ügyintézéssel!

Tovább