Utazások

ADVENTI CSILLOGÁS POZSONYBAN

12.09.

Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a Szeged-Kiskunfélegyháza-Kecskemét-Budapest-Győr-Rajka útvonalon. Pozsonyba érkezve a gyönyörű, gótikus stílusban épült Szent Márton koronázási dómot látogatjuk meg, ahol valaha 300 éven keresztül a magyar királyokat koronázták. A szentély falán táblába vésték az uralkodók nevét: 11 királyét és 8 királynőjét. Ezt követően az óváros szebbnél-szebb palotáit csodálhatjuk meg. Városnéző sétánk végén Pozsony főterén, a hangulatos adventi vásáron vehet részt csoportunk. A kitűnő forralt borok mellett kihagyhatatlan elemei a karácsonyi vásárnak a sült kolbász, a kiváló rétes és a perec. Következő állomásunk a közeli Kittsee-ben lévő Hauswirth csokoládégyárba, mely kedvelt célpontja a turistáknak.

Részletek Megtelt
14900 Ft / fő

ADVENTI VARÁZS SZENTENDRÉN, A MŰVÉSZETEK VÁROSÁBAN ÉS A GÖDÖLLŐI KIRÁLYI KASTÉLY DÍSZUDVARÁBAN

12.11.

Szentendrére érkezve először a történelmi belváros gyöngyszemében a Blagovesztenszka (Örömhírvitel) templomban teszünk látogatást. A templomot görög kereskedők emeltették 1752-1754 között, Mayerhoffer András tervei alapján. Gazdagon faragott rokokó ikonosztázának képeit Zsivkovics Mihály budai szerb festő készítette, 1790 táján. A templom megtekintését követően a közeli MikroCsodák Múzeumát keressük fel, ahol 15 db, a világon egyedülálló alkotás kápráztat el bennünket. Mindegyik légmentes búrában van elhelyezve egy állványon és mikroszkópon keresztül látható. Anyaguk többnyire arany és egyéb különlegesség, mint például köménymag, speciális pókháló, félbevágott rizsszem. Egy alkotáson mintegy fél évet dolgozott a művész. A legkülönlegesebb alkotás a Szent II. János Pál pápáról mintázott miniatűr szobor, amely köménymag héjából készült.

Részletek Megtelt
9900 Ft / fő

ADVENTI HANGULAT BÉCSBEN, A CSÁSZÁRI VÁROSBAN SISI MÚZEUM – ÁGOSTONRENDI TEMPLOM – HUNDERTWASSER-HÁZ – KITTSEE CSOKOLÁDÉGYÁR

12.17.

Utazás a Szeged-Kistelek-Kiskunfélegyháza-Kecskemét-Budapest útvonalon Hegyeshalom határátkelőn át Ausztriába. Bécsi programunkat a Hofburgba kezdjük, amely a Habsburg császárok hatalmas birodalmának központja volt, több-kevesebb megszakítással a XIII. századtól kezdve az I. világháború végéig, 1818-ig. Megtekintjük a Sisi Múzeumot, amelyet 2004. április 24-én, 50 évvel Erzsébet (1837-1898) I. Józseffel kötött házassága után, a Hofburg császári lakosztályaiban nyitottak meg. A kiállítás rávilágít a császárné varázslatos személyiségére és életének számos részletére: a gondatlan gyermekévektől a meglepő házasságon át, egészen császárnői szerepéig. A múzeumban láthatjuk a császárné valamennyi híres arcképét, a lánybúcsún viselt ruháját, a reggeli köntösét, napernyőjét, valamint legyezőit és kesztyűit. A múzeumlátogatás után az Ágoston-rendi templomot keressük fel, amely több, mint 250 éve a Habsburg uralkodók temetkezési helye és emellett sok más történelmi személyiség szíve is itt nyugszik.

Részletek Megtelt
15900 Ft / fő

SZILVESZTER HORVÁTORSZÁGBAN

12.29.

Utazás a Kiskunfélegyháza-Budapest-Letenye-Zágráb útvonalon Dalmácia egyik legszebb tengerparti üdülőhelyére Drvenikbe. Útközben megállunk a Krka Nemzeti Park szépen kiépített kilátójánál, és itt Közép-Dalmácia legnagyobb folyójának látványos szakaszát csodálhatjuk meg. A szép látvány után utazás az Adria parti szálláshelyünkre.

Részletek
96500 Ft / fő
1
pentagon bőrönd

Kirándulások

Programkínálatunk tartalmaz egynapos belföldi és külföldi utakat is, melyekben többek között megismerkedhetünk Pécsről indulva, a Közép-Dunántúlon át, Észak-Magyarországgal, mesélni fog nekünk a Bécsi-erdő is, csodaszép semmeringi élményekben lesz részünk, valamint ellátogatunk Pozsonyba, a koronázó városba is!

Tovább
pentagon kedvezmény

Kulturális körutazások

Kétségkívül ezek az utak azok, melyek legtöbbet hozzátehetnek az iskolában tanultakhoz, legyen szó akár történelemről vagy irodalomról. Egy-egy ilyen körutazásunk során megelevenednek a tankönyvek képei. Ismerje meg 2022. évi körutazásainkat, melyek közt vannak 2-3 napos illetve nagyobb 8 napos utazások is.

Tovább
pentagon naptár

Üdülések

Ön hol nyaralna legszívesebben? Horvátországban, az olasz vagy török riviérán, akár a szépség szigetén, Korzikán? Nézzen bele kínálatunkba, foglalja le és élvezze álmai nyaralását!

Tovább
pentagon bőrönd

Színház és koncert

Színházi programok szegedi indulással! Irodánk rendszeresen szervez az ország legjelentősebb kulturális programjaira kirándulásokat. Aktuális színházi programajánlatunkat nyomon követheti weboldalunkon is, érdeklődhet telefonon, vagy e-mailben, de szeretettel várjuk Önt irodánkban is!

Tovább
pentagon kedvezmény

Kedvezmények

Előfoglalási-, törzsutas-, gyermekkedvezménnyel és szuper nászutas kedvezményekkel várunk minden kedves utazni vágyót, de amennyiben úgy dönt, hogy nagyobb csoporttal utazik, úgy csoportos kedvezményben részesül!

Tovább
pentagon naptár

Foglalás

Foglalja le utazását, teljes körű online ügyintézéssel!

Tovább